Perjantai oli mun vapaapäivä


Lupailin vähän kulttuuripostausta :) tässä tulee semmmonen puolittainen.

Saksassa pitää liittyä Krankenkasseen eli sairaskassaan, jokainen lääkärikäynti menee tämän gesundheitskrankenkassen kautta. Tuntuu hyvin oudolta, että sun ei tarvitse maksaa mitään lääkärikäynnistä sillä hetkellä, kun käyt siellä.

Toki, maksan tähän sairaskassaan rahaa, ei kait sillä. Tämä tuntuu paljon yksinkertaisemmalta tämä järjestelmä, jos vertaa Suomeen jossa ensin maksat ja sitten voit hakea vakuutusyhtiöltä korvauksia lääkärikäynneistä.



Kahvilakulttuuri on ehkä mun suosikki    verrattuna Suomeen!  Täältä löytyy edullisia      erikoiskahveja varsinkin, jos ei ole ihan  keskustassa. Tämän päivän kahvila, ei ole ehkä paras, mutta kahvilan oli sisältä tosi viihtyisä ja  asiakaspalvelu oli tosi hyvää.



Ja kahvilta matka jatkui lounaan metsästämiseen. Saksassa saa melkein kaiken mukaan otettuna ja tänään matkaan lähti lohibagelburgeri. Testissä siis tänään ekaa kertaa ja hintalaatusuhde vallan bueno! Suosittelen kokeilemaan, tämä löytyi lähikaupan vierestä olevasta vietnamilais- ja thaityylisestä ravintolasta.








Kevätkaudella eli maaliskuun loputtua voi olla, että alkaa taas uudet seikkailut. Kämpän löytäminen ei ole täällä mitenkään helppoa ja en ole täysin tyytyväinen uuteen työhöni :) asiakaspalvelu ei ehkä ole mua varten ainakaan kyseissä firmassa puhelimitse.


Alkusyksystä olisi vissiin tarkoitus lähteä kiertämään kunnolla maailmaa ja tehdä kauan puhuttu maailmanympärimatka. Ajatukset tästä ovat kuitenkin ainakin vielä itsellä ristiriitaiset."Mistä rahat?" Aika olisi kyllä paras mahdollinen tälle seikkailulle, kun ei oo mitään mikä sitois yhteen paikkaan. Toisaalta tämmösenä kotihiirenä on vaikea ajatella  yhdeksää kuukautta maailmalla tai puhumattakaan vuodesta.



Samalla päässä pöyrii  uudelleen kouluttautuminen. Joten koulujen selailu jatkuuu... Ikuinen opiskelija ?! Toisaalta valinnan vaikeutta on, koska on työllistymistä pitää aina mietti pidemmällä ajanjaksolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeus. Mikä on sitä rohkeutta? Mitä sinulle tulee mieleen, kun puhutaan rohkeudesta? Rohkeutta on tunnustaa se, ettei tule koskaan...