Viikonloppureissu ja saksan intensiivikurssille päätyminen


Ai! Niin viikonloppuna tehtiin pieni reissu naapurimaahan. :)  Lähdettiin lauantaina yhdeksän aikaan aamulla junalla ja perille Salzburgiin saavuttiin ennen yhtätoista. Kierreltiin ja kaarreltiin  erityisesti Salzburgin vanhassa kaupungissa. Kiivettiin ja kavuttiin pieni matka, että päästiin ihailemaan Hohensalzburgin linnaketta.

Mozartia unohtamatta! Mozartin syntymäkoti oli pakko käydä myös tsekkaamassa. Salzburg oli hyvin Mozartilla brändätty. Tiesin, että Mozartin kuulia pitäs saada jostain ja yllätys yllätys niitä löytyi lähes jokaisesta pienestä turistipuodista ja liikkeestä.

Tottahan toki Salzburgissa piti käväistä vielä paikallisessa museossa! Nuorisolipulla, kun päästiin molemmat :D eikä se olisi muutenkaan ollut pahan hintainen paikka vierailla. Siellä huomasin, että ymmärsin saksan kielisistä tauluista yllättävän paljon, mutten kuitenkaan kaikkea. Tämä antoi lisää motivaatiota hakeutua kielikurssille.

Kuten otsikostakin voinette päätellä löysin vihdoin hinnaltaan sopivan kurssin itselleni. Näin otettiin askel lähemmäksi työllistymistä Saksassa. Eilen aamulla vielä ajattelin, että kolme tuntia on melko pitkä aika opiskella vierasta kieltä vieraalla kielellä, muttei se ollutkaan niin puuduttavaa.

Ensimmäinen viikko ja varmaan vähän toistakin menee, että oppii asennoitumaan vieraaseen opetuskieleen ja siihen, ettei opiskeluympäristössä ole ennestään tuttua keneltä: "kysyä mitä opettaja tarkoitti?". Ainakin vielä ensimmäisen tunnin jälkeen porukka vaikuttaa mukavalta ja uskon, että kurssin edetessä meillä on rennompi ilmapiiri työskennellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeus. Mikä on sitä rohkeutta? Mitä sinulle tulee mieleen, kun puhutaan rohkeudesta? Rohkeutta on tunnustaa se, ettei tule koskaan...