Hiphei!

Ich schreibe das Blog. Ich denke mein Deutsch ist nicht so gut. Ich habe Hunger!

Perjantaina kävin paikallisessa työkkärissä ja minulle sanottiin: "Kyllä sinun alallasi on töitä on paljon!Sinun kannattaisi käydä intensiivikurssilla saksaa ja paikka on miltein taattu saksan osaajalle!"

Viikonloppu olikin siis aika jatkaa saksan opintoja Duolingo-sovelluksen avulla. :)  Opettelun lomassa etsin vielä intensiivikursseja, jotka täyttäisivät hintakriteerini (minulla olisi varaa mennä sellaiselle). En vielä ole tullut mihinkään tulokseen kyseisten kurssien suhteen, mutta tein alustavan tasokokeen ja huhuh, että hävetti lukea tuloksia. Neljän vuoden saksan opinnot takana ja taso vain A2...

Kaiken lisäksi minua (meitä) jännittää löydämmekö asuntoa joulukuulle ja siitä etiäpäin. Saksalaisilla on hirveän tiukat vaatimukset ja mitä kaikkia papereita on oltava mukana, kun lähtee asuntoa vuokraamaan. Joten ootellaan ja katsellaaan, miten tilanne silläkin rintamalla kehittyy.

Parhautta, että ostettiin viikonloppuna lentoliput Suomeen jouluksi! Lento lähtee Münchenistä 19.12. ja takaisin tänne lennellään 26.12. :) On ihanaa nähdä kavereita ja sukululaisia. Toki olen ollut heihin muutenkin yhteydessä, muttei se ole sama kun kasvokkain tapahtuva viestintä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeus. Mikä on sitä rohkeutta? Mitä sinulle tulee mieleen, kun puhutaan rohkeudesta? Rohkeutta on tunnustaa se, ettei tule koskaan...